Banjalučka "Mljekara" otvara novi pogon

Bez autora
Sep 22 2010

Banjalučka "Mljekara" danas će otvoriti novi pogon i distributivni centar u Aleksandrovcu kod Banja Luke. Radi se o investiciji vrijednoj oko 11 miliona KM, a planirani kapacitet, pri punom radu, bila bi prerada 50 tona mlijeka dnevno. Od danas kreću s probnom proizvodnjom, a ovom investicijom je planirano zapošljavanje 40 radnika. U ovom pogonu planiraju proizvoditi fermetisane mlječne proizvode kao što su jogurt i pavlake različitih masnoća. Što se tiče daljih benefita za okruženje s kojim "Mljekara" posluje, Ristić ističe da je to svakako unaprjeđenje sirovinske baze. Naime, otvaranje novog pogona omogućit će povećan otkup mlijeka od poljoprivrednih proizvođača što je trenutno izvor ezgistencije brojnih gazdinstava sa ovog područja. Osim toga, planirano je da se uradi standardizacija koja bi omogućila i izvoz na tržišta u regionu, a uveli bi se i standardi potrebni za izvoz u EU.

Banjalučka "Mljekara" otvara novi pogonBanjalučka "Mljekara" danas će otvoriti novi pogon i distributivni centar u Aleksandrovcu kod Banja Luke.

Radi se o investiciji vrijednoj oko 11 miliona KM, a planirani kapacitet, pri punom radu, bila bi prerada 50 tona mlijeka dnevno.

Prema riječima Nebojše Ristića, direktora banjalučke "Mljekare", od danas kreću s probnom proizvodnjom, a ovom investicijom je planirano zapošljavanje 40 radnika, prenosi portal eKapija.

U ovom pogonu planiraju proizvoditi fermetisane mlječne proizvode kao što su jogurt i pavlake različitih masnoća. Što se tiče daljih benefita za okruženje s kojim "Mljekara" posluje, Ristić ističe da je to svakako unaprjeđenje sirovinske baze.

Naime, otvaranje novog pogona omogućit će povećan otkup mlijeka od poljoprivrednih proizvođača što je trenutno izvor ezgistencije brojnih gazdinstava sa ovog područja. Osim toga, planirano je da se uradi standardizacija koja bi omogućila i izvoz na tržišta u regionu, a uveli bi se i standardi potrebni za izvoz u EU, prenose agencije.

Inače, "Mljekara" a.d. je dio Danube Foods, jedne od vodećih grupacija u proizvodnji mljeka u BiH, a u čijem sastavu se još nalazi Mljekara East Milk iz Sarajeva i Mljekoprodukt iz Kozarske Dubice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik